De voordelen van een sedumdak

Hebt u nog twijfels waarom u voor een sedumdak zou kiezen? Hier wordt u uitgelegd wat de vele voordelen zijn van zo’n groen dak. U ziet ze steeds vaker, die sedumdaken. Niet alleen op woningen maar ook steeds meer bij bedrijven. Niet zo verwonderlijk, want een sedumdak is goed voor de mens, milieu en natuur. Het is bewezen dat in een buurt, bijvoorbeeld in een stad, waar vele sedumdaken zijn de lucht veel schoner en daardoor gezonder is. Dit komt omdat dit type dakbedekking fijnstof uit de lucht haalt. Om een voorbeeld te noemen: op een plek in een stad is gezamenlijk meer dan 30 vierkante meter sedum dakbedekking. Hier is het percentage fijnstof met maar liefst 60% afgenomen. Goed nieuws dus voor de leefbaarheid!

Klimaatvriendelijk en goed voor de biodiversiteit

Behalve fijnstof uit de lucht haalt een sedumdak CO2 uit de lucht en zet dit om in zuurstof. Dit betekent dat het binnen veel koeler blijft. En tijdens een koude periode isoleert het net andersom waardoor het binnen aangenaam warm aanvoelt. Dat is nog eens een meevaller voor de energierekening. De vetplantjes sedum nemen veel vocht op. Hierdoor wordt het rioolstelsel veel minder belast waardoor er minder kans is op overstromingen na een heftige regenbui. Anderzijds kan sedum ook heel lang zonder vocht zodat ze ook tijdens droog en warm weer mooi blijven. Tot slot is een sedumdak goed voor de biodiversiteit. De bloemetjes van sedum bevatten stuifmeel en nectar waar vlinders en bijen dol op zijn. Ook bevat een sedumdak voedingstoffen voor diverse nuttige insecten zoals kevers en mieren.

Onderling vergelijk maken

Nu u de voordelen van een sedumdak kent is de twijfel waarschijnlijk weggenomen. Maar voordat u tot de aanschaf van een groen dak overgaat is het goed de aanbieders met elkaar te vergelijken. En gaat u het zelf aanleggen of laat u dit doen? Via de website sedumdaken loket kunt u vrijblijvende offertes opvragen van verschillende aanbieders bij u in de buurt. Zo kunt u eenvoudig een onderling vergelijk maken en profiteert u van de allerbeste aanbiedingen. En het mooie is, bij de meeste gemeenten kunt u een subsidie aanvragen waardoor het nog aantrekkelijker is om uw dak te verduurzamen.   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *